2 λεπτά ανάγνωσης
Μετέστης προς την ζωήν...

Ο θάνατος γίνεται Ανάσταση, ο πόνος γίνεται χαρά, ο αποχωρισμός γλυκιά προσμονή . Με αυτά τα ανάμεικτα συναισθήματα γιόρτασαν φέτος η Μανιώτες την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τις διήμερες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις να δίνουν ένα τόνο χαράς και αισιοδοξίας για τον τόπο και το μήνυμα ότι << Η Μάνη αλλάζει>>.


Την παραμονή της εορτής, μετά τον εσπερινό, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μάνης διοργάνωσε παιδικό party όπου οι μικροί μας φίλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού διασκεδάζοντας και παίζοντας  ενώ γέμισαν με χαμόγελα χαρά όλους τους παρευρισκομένους, όπου στο τέλος της εκδήλωσης τους μοιράστηκαν δώρα.

Ανήμερα της εορτής το πρωΐ, 15 Αυγούστου, τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης και ευλογηθήκαν οι άρτοι με την παρουσία του Προέδρου της Κοινότητος Μάνης κ. Δημητρίου Γκιντίδη, της Προέδρου του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μάνης κ. Μελπομένης Βαϊράμη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ενώ αναγνώσθηκε η ορισμένη εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ως είθισται, έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού το 8ο κατά σειρά αντάμωμα των Μανιωτών υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Διδυμοτείχου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου υπό τους ήχους του συγκροτήματος "Οι Βόρειοι". Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Παπακωνσταντίνου , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης και κ. Χρύσα Ζαφειροπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Μάνης κ. Δημήτριος Γκιντίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μάρηδων κ. Αθανασία Ασπρογέρακα και εν τω προσώπω του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο Πρόεδρος αυτού Αρχιμ. Μύρων Δεληγιαννίδης.

Οι συνεστιάζομενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Μάρηδων καθώς και το Μουσείο της Μάνης,  με ξύλινες μινιατούρες κατασκευής του αειμνήστου ιεροψάλτου του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου Παλλίδη που φιλοξενείται εντός του Κοινοτικού Καταστήματος Μάνης, καθώς και να γνωρίσουν την ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου Μάνης μέσα από τεύχος του οποίου την επιμέλεια είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνης με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Κωνσταντίνου Βαϊράμη.