2 λεπτά ανάγνωσης
Ὡς ἥλιος ἔμψυχος, τῆ σῆ ἀθλήσει φανείς

Επί τη εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου Γεωργίου, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Ναό μας, την 3 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, των Προέδρων των  Δημοτικών Κοινοτήτων Μάνης Δημητρίου Γκιντίδη και Ποιμενικού Παναγιώτη Αγιοπλούδη.


 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόδημος Σκλέπας, ο οποίος αναφερόμενος στην σημασία των ιερών λειψάνων, μεταξύ άλλων είπε: «Η θεολογία της Εκκλησίας δικαιολογεί την τιμή προς τα λείψανα, νοουμένου ότι θεωρεί τον άνθρωπο μία αδιάσπαστη ψυχοσωματική οντότητα, η οποία προσωρινά μόνο χωρίζεται από τον θάνατο. Ως εκ τούτου όσο αγιασμένη μπορεί να είναι η ψυχή του ανθρώπου, άλλο τόσο είναι και το σώμα του, ακόμη μετά τον θάνατο, και διατηρεί την χάρη του Θεού η οποία ενοίκησε στο όλο αγιασμένο άνθρωπο. Και αφού ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα από τον Θεό να λάβει ως χάρισμα τον αγιασμό, και το σώμα του επομένως θα είναι αγιασμένο και πηγή αγιασμού σε όσους το τιμούν με πίστη».


Ο Σεβασμιώτατος επί τη ευκαιρία ευχαρίστησε τον πανοσιολογιώτατο ομιλητή και συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας Αρχιμ. Μύρωνα Δεληγιαννίδη για την ευλογημένη και καρποφόρο διακονία του.