1 λεπτά ανάγνωσης
OXI...

Το Έπος του 1940 μας κληροδότησε το θάρρος, την πίστη και την ελπίδα για Ελευθερία ενάντια στις υπεροπτικές βλέψεις του κάθε κατακτητή που εποφθαλμιά να λεηλατήσει την ιστορία και την ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους μας. Το ΌΧΙ του Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς αντηχεί στα αυτιά μας έως σήμερα και μας δίδει την βεβαιότητα να βροντοφωνάζουμε και εμείς,

ΌΧΙ στην υποδούλωση και την σκλαβιά...

ΌΧΙ στην καταδυνάστευση της Ελληνικής φυλής...

ΌΧΙ στον καταμερισμό της εδαφικής μας ακεραιότητας και κυριαρχίας....

ΌΧΙ για το ελεύθερο και αθάνατο Ελληνικό πνεύμα...


Με αυτές τις σκέψεις συγκεντρώθηκαν οι πιστοί για τον διπλό εορτασμό της σημερινής ημέρας, της Αγίας Σκέπης και των Νικητηρίων του 1940 , στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. 

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Μάνης κ. Γκιντίδης Δημήτριος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μάνης κ. Μελπομένη Βαϊράμη και ικανό εκκλησίασμα. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία της ημέρας όπου μαθητές ύψωσαν την γαλανόλευκη σημαία εντός του Ναού.

Στη συνέχεια άπαντες μετέβησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων Ηρώων, για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση των στεφάνων. 

Τέλος, πριν την λήξη της τελετής, τα παιδιά της Μάνης διάβασαν ποιήματα σκορπίζοντας δάκρυα χαράς και ελπίδας .