4 λεπτά ανάγνωσης
«Αστέρα πολύφωτον, ώσπερ ήλιον λάμποντα»

Σε αναστάσιμο και χαρμόσυνο κλίμα εορτάσθηκε η μνήμη του πολιούχου και προστάτου της ενορίας της Μάνης,  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιφόρου, την Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου ε.έ., του οποίου απότμημα των ιερών λειψάνων  φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε Αγιασμός και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας με την συμμετοχή του Πρεσβ. Γεωργίου Κηπουρού, εφημερίου Ποιμενικού και του Πρεσβ. Παύλου Κυριαζίδη Εφημερίου Παλλιουρίου όπου και αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο της Αγάπης σε τέσσερις επιπλέον γλώσσες, πλην των αρχαίων ελληνικών, στην Αγγλική, στη Γερμανική, στα Λατινικα και σε αυτή της Ποντιακής διαλέκτου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Πρεσβ. Σπυρίδωνος Ζούπα και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου. Στη σύντομη ομιλία του ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μύρων Δεληγιαννίδης ευχαρίστησε όλους του παρισταμένους που ήρθαν από εγγύς και από μακράν για να τιμήσουν τον Άγιο και όσους στέκονται  έμπρακτα δίπλα στο έργο της εκκλησίας της Μάνης αρωγοί και συμπαραστάτες.

Το Ιερό Αναλόγιο πλαισίωσαν, λόγω ασθενείας του Ιεροψάλτου του Ναού κ. Αποστόλου Παντικάκη, ο Δόκιμος Αστυφύλακας κ. Νικόλαος Τσιρούδης και ο αδελφός αυτού Δρόσος.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου κ. Δερμετζόπουλος Χρήστος, κ. Κελέτσης Σταύρος, κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ Χατζηγιάνογλου Ρωμύλος και ο Πρόεδρος της Μάνης κ. Γκιντίδης Δημήτριος, ενώ ιδιαίτερη χαρά και ασφάλεια μας παρείχε η παρουσία αντιπροσωπείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε η ακολουθία της Παρακλήσεως στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως κλήρος και λαός μετέβησαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Μάνης όπου έγιναν τα εγκαίνια του "Εικαστικού Εργαστηρίου Νέων Μάνης". Η δασκάλα κ. Δήμητρα Στεφούδη και τα παιδιά της Μάνης παρουσίασαν τα εκθέματα ζωγραφικής στους παρισταμένους και τους προσέφεραν κεράσματα.

Οι τριήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με την ευλογία αυγών και αρτοσκευασμάτων στον Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.