4 λεπτά ανάγνωσης
Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Με ιεροπρέπεια και βαθιά κατάνυξη οι Μανιώτες προσήλθαν της Αγίες αυτές ημέρες της Μεγάλης Εβδόμαδος, για να ζήσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο το θείο δράμα, τον δρόμο των Παθών και του Γολγοθά .

Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, οι πιστοί συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες που τελέσθηκαν στον Ιερό μας Ναό, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητος Μάνης κ. Γκιντίδη Δημητρίου και της Προέδρου του Συλλόγου Μάνης κ. Βαϊράμη Μελπομένης.


Την Κυριακή των Βαΐων αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας που μεταξύ άλλων έλεγε: "Ναί, ἀγαπητοί, ὁ Ἰησοῦς εἰσῆλθε στά Ἱεροσόλυμα ὡς Βασιλεύς. Ὁ θρόνος του ὅμως ἦταν ὁ Σταυρός. Καί αὐτήν τήν "ἐξουσία" κληροδότησε στούς χριστιανούς: Νά πραγματώσουν μέ τή θυσία τους τήν εἰρήνη πού Ἐκεῖνος ἐξήγγειλε."

Τις πρώτες ημέρες την Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, δυστυχώς ελάχιστοι ήταν εκείνοι που εκκλησιάστηκαν, αλλά την Μ. Πέμπτη στην ακολουθία των παθών, και την Μ. Παρασκευή πλήθος πιστών εκκλησιάσθηκαν για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Χριστό και να εναποθέσουν άνθη στο Κουβούκλιο του Επιταφίου Του, και να το λιτανεύσουν στους δρόμους του χωριού.