2 λεπτά ανάγνωσης
Η 2η Πανήγυρις της Μάνης

Κατ' έτος, τη 2α και 3η Νοεμβρίου, πανηγυρίζει για δεύτερη φορά η Ενορία της Μάνης επ' αφορμή της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου του προστάτου και πολιούχου της, όπου και φυλάσεται  απότμημα των ιερών λειψάνων του.


Της ευχαριστιακής συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τους∙ Αρχιμ. Παντελεήμων Χαρτοφύλακα, Αρχιμ. Σεραφείμ Ντόβα, Πρεσβ. Γεώργιο Κηπουρό, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μύρωνα Δεληγιαννίδη και τον Αρχιδιάκονο Ορέστη Μητρούδη. 

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τον  προϊστάμενο της ενορίας  για τις ανακαινιστικές εργασίες, που έγιναν πρόσφατα στο μεταβυζαντινό αυτό Ναό, με την συνδρομή της δημοτικής αρχής, της Ιεράς Μητροπόλεως και των ευσεβών χριστιανών της ενορίας.

Την Πανήγυρη λάμπρυναν με την παρουσία τους∙ αφ' εσπέρας ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Παντελέημονος Αμπελακίων π. Γεώργιος Βελλίδης, την δε κυριώνυμο ημέρα, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μάνης κ. Δημήτριος Γκιντίδης και ο Ιεροψάλτης κ. Χάρης Θεοχαρίδης.

Οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Παράκληση στον Μεγαλομάρτυρα Αγιο Γεώργιο όπου και ανεγνώσθηκαν προ του περατος της ακολουθίας οι τρεις ευχές του Αγίου.