3 λεπτά ανάγνωσης
Παραμονή της Πανηγύρεως

Για δεύτερη μέρα ικανός αριθμός προσκυνητών ήλθε για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, το οποίο η ενορία μας φιλοξενεί ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Αγίου και Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.


 Το πρωί τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των Ιερέων της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Παντελεήμονος Χαρτοφύλακα  και Πρεσβ. Σπυρίδωνος Ζούπα.

 Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέσθηκαν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του ¨Εικαστικού Εργαστηρίου Νέων Μάνης¨, το οποίο λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια περίπου με την φροντίδα της δασκάλας των εικαστικών κ. Δήμητρας Μπόζη, το οποίο φέτος θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού μας Ναού και θα παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

 Το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή του προσκεκλημένου της ενορίας μας Αιδεσιμολογιωτάτου Πρεσβ. Φιλίππου Μπενάζη και των Πρεσβ. Παύλου Κυριαζίδη και Πρεσβ. Σπυρίδωνος Ζούπα, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 Αργά το απόγευμα έλαβε χώρα σε χώρο εστίασης του χωριού, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η θεατρική παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» από την νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ¨Το Κάστρο¨ με την σκηνοθετική φροντίδα του κ. Γεωργίου Σιβρή όπου έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί: Γιώργος Σιβρής, Χρήστος Μοκαΐτης, Στέλλα Τσιμπουργκινούδη και Ευάγγελος Χατζηαντωνίου.  Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν :οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρύσα Ζαφειροπούλου και κ. Σίμος Τσιλίκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Μάνης κ. Δημήτριος Γκιντίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνης κ. Μελπομένη Βαϊράμη.