1 λεπτά ανάγνωσης
Τον νυμφώνα σου βλέπω...

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης παρακολούθησαν οι χριστιανοί της Μάνης τις Ακολουθίες του Νυμφίου, του Ιερού Ευχελαίου και του Ιερού Νιπτήρα, τις πρώτες ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.


Στο κήρυγμα του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης, το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Τρίτης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού τόνισε: 

"Που ακούστηκε ξανά, μία «πόρνη», πρότυπο των πιστών της εκκλησίας; Δεν το αντέχουν αυτό οι θρησκευόμενοι εραστές το νόμου και του τύπου. Γιατί έχουν μάθει όλα στην ζωή τους, να τα μετράνε με την μεζούρα του "πρέπει", με το ζύγι του νόμου, με την τάξη του φαίνεσθαι και όχι του είναι.

Όμως ο Θεός  είναι παράξενος και παράδοξος. Αγαπά τις εκπλήξεις και τις ολικές ανατροπές. Γι αυτό η Βασιλεία Του, είναι μια ολική ανατροπή των αντιλήψεων και πεποιθήσεων μας. Στην Βασιλεία του Θεού, δεν θα υπάρχουν τέλειοι αλλά μετανοούντες, όχι άψογοι αλλά ειλικρινείς. 

Όσο εμείς θα επιμένουμε να πιστεύουμε στις «αρετές» και την «ηθική» μας, στις νίκες και πνευματικές επιτυχίες μας, τόσο ο Θεός θα γεμίζει τον ουρανό με πόρνες και τελώνες. «αμήν λέγω υμίν ότι οι τελώναι και αι πόρναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του Θεού»".