1 λεπτά ανάγνωσης
Το Πάσχα του Καλοκαιριού...

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου, οι ενορίτες και οι προσκυνητές του Αγίου της Μάνης, συμμετείχαν στις Ιερές Παρακλήσεις προς την Μητέρα όλων και Παναγία Θεοτόκο, ζητώντας και παρακαλώντας Την, να μεσιτεύσει προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου πλήθος πιστών εκκλησιάσθηκε και μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Μάνης κ. Δημήτριος Γκιντίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μάνης κ. Μελπομένη Βαϊράμη.


Αμέσως μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ανεγνώσθη η ορισμένη εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μτροπολίτου μας ή οποία μεταξύ άλλων έλεγε: "Ἡ Παναγία εἶναι ἡ καταφυγή μας, ἡ ζωή μας, ἡ παρηγοριά μας, ἡ ἀνεξάντλητη πηγή ἀπό τήν ὁποία «ρέει μέλι καί γάλα». Ἐκείνη εἶναι τό πανηγύρι τῆς ζωῆς μας. Εἶναι ἡ δική μας Παναγία, ἡ Ὑπέρμαχος Στρατηγός μας, γιατί εἶναι ἡ Θεοτόκος. Θεόν ἔτεκε. Θεόν ἐσπαργάνωσε. Χριστόν ἐγαλούχησε. Καί γαλουχεῖ κάθε θετό υἱό της, τόν κάθε ἄνθρωπο. Ἄς προσέλθουμε, λοιπόν, καί ἄς σπουδάσουμε τό μυστήριό τῆς ζωῆς καί τῆς Κοιμήσεώς Της, γιατί μέσα ἀπό αὐτό τό μυστήριο θά βροῦμε τήν καταξίωση καί τῆς δικῆς μας ζωῆς."

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μύρων Δεληγιαννίδης, ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, ως Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και να μετοικήσει στην γενέτειρά του στις αρχές του επομένου μήνα,  λέγοντας αυτολεξεί : " Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι φεύγω από κοντά σας για λόγους οικογενειακούς. Δεν ήταν για μένα εύκολη αυτή η απόφαση. Όμως μέσα από ατομική προσευχή και με την βοήθεια της Παναγίας μας αποφάσισα ότι η οικογένειά μου με χρειάζεται περισσότερο αυτή τη στιγμή και πρέπει να σταθώ δίπλα της, όπως και εκείνοι στάθηκαν κοντά μου όλα τα χρόνια της ζωής μου έως σήμερα. Δεν ήταν μια βεβιασμένη απόφαση της στιγμής αλλά αποτέλεσμα βαθιάς περισυλλογής και προσευχής μηνών. Θα ήθελα πριν σας αποχαιρετήσω όλους να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Πρώτα πρώτα, τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνό για την εμπιστοσύνη του στην ελαχιστότητά μου και το ενδιαφέρον του για την πνευματική προκοπή της ενορίας. Έπειτα το Εκκλ. Συμβούλιο του Ιερού Ναού που δίνει καθημερινό αγώνα με την παρουσία του και υποστηρίζει έμπρακτα τις ενοριακές ανάγκες του Ναού μας αλλά  και τους κατά το παρελθόν διατελέσαντες Εκκλ. Συμβούλους για την συνεργασία τους. Τον κ. Παντικάκη Απόστολο, τον Ιεροψάλτη του Ναού μας για την υπομονή του και την συμπάθεια του. Τον Πρόεδρο της Μάνης που όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με πνεύμα συμπόρευσης στα κοινά του χωριού μας καθώς η βοήθειά του στις κατά καιρούς εργασίες του Ναού μας ήταν πολύτιμη. Ακόμη ευχαριστώ την Πρόεδρο και το Δ.Σ του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μάνης για την συνεργασία τους και την αρωγή τους στις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ενορίας μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς μαζί , και τον καθένα ξεχωριστά, για την αγάπη που με περιβάλλατε, για τον σεβασμό που επιδείξατε, για την υποστήριξη και την βοήθεια που μου παρείχατε και την συγχώρεση των λαθών και των αστοχιών μου, που δώσατε απλόχερα. Σας ευχαριστώ ειλικρινά από τα τρίσβαθα της ψυχής μου για όλα όσα μου χαρίσατε. Ως αντίδωρο αυτών των ευεργεσιών θα ήθελα να σας χαρίσω το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου που μου ανήκει και που ήδη φιλοξενεί ο Ναός μας από το 2016, για να θυμάστε την διακονία μου και το πέρασμά μου από την όμορφη Εκκλησία σας, του οποίου την προσοχή και την υπευθυνότητα θα έχει ο αγαπητός μου κ. Ζήσης που στάθηκε δίπλα μου όλα αυτά χρόνια στο άγιο βήμα να διακονεί. Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, ο Πανάγιος Θεός να σας χαρίζει πλούσια τα ελέη του και τις ευεργεσίες του."+