1 λεπτά ανάγνωσης
Χαῖρε, τροφὴ τοῦ μάννα διάδοχε·

Σαράντα χρόνια περιπλανώμενοι οι Εβραίοι στην έρημο, για την αναζήτηση της γης της επαγγελίας, έβρισκαν πάντοτε την ανέλπιστη βοήθεια του θεού, το "Μάννα εξ' ουρανού", για να μπορέσουν να τραφούν στο μεγάλο ταξίδι της αναζήτησης. Σαράντα μέρες νηστείας και προσευχής για την αναζήτηση της ενότητας με τον Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό και η μόνη παρηγοριά και ανέλπιστη βοήθεια του κάθε χριστιανού  βρίσκεται στο πρόσωπο και στην αγκαλιά της "Μάνας Παναγιάς μας".

Επί του αυτού αγιολογικού χωρίου μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός την 10η Μαρτίου ε.έ, στον Ιερό Ναό μας, όπου και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Β' στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Ο Σεβασμιώτατος μετά τον κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάνογλου και τον Πρόεσδρο της Τοπικής Κοινότητος Μάνης κ. Δημήτριο Γκιντίδη για την παρουσία τους.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιαζομένους για την φιλότιμη και συνεχή προσπάθειά τους στο εξωραϊστικό έργο της ενορίας το οποίο λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες και  αφορά τον ελαιοχρωματισμό της οροφής.

Επίσης ανακοίνωσε ότι φέτος, επί τη συμπληρώσει 120 ετών από της θεμελιώσεως και των εγκαινίων του Ιερού Ναού, θα διεξαχθεί τριήμερος εορτασμός επί τη μνήμη του αγίου Γεωργίου τον προσεχή μήνα Απρίλιο. 

Μετά το πέρας της ακολουθίας διένειμε σε όλους εικόνες, ως ευλογία, για την επίσκεψη του αυτή στην ενορία μας.