1 λεπτά ανάγνωσης
Εκδρομή στα μοναστήρια...

Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του οποίου η μνήμη τιμάται σήμερα, την 27η Αυγούστου, ολοκλήρώθηκε ο προγραμματισμένος ημερήσιος προσκυνηματικός περίπατος στα Μοναστήρια του βορείου Έβρου.

Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία από νωρίς το πρωί να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, όπου εορτάζει το παρακείμενο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, ενώ πριν την απόλυση ευλογήθηκαν οι φανουρόπιτες που έφεραν μαζί τους ως προσφορά, ιερουργούντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Κυρίλλου Κολτσίδη πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια απόλαυσαν στον πρωινό τους καφέ στο παρατηρητήριο στη Νέα Βύσσα με θέα την Ανδριανούπολη.

Αμέσως μετά μετέβησαν για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής. Εκεί τους υποδέχθηκε, τους ξενάγησε και τους μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης όπου μεταξύ άλλων τόνισε: "Ζούμε εδώ για να ανάβουμε το καντήλι και  το θυμιατήρι και να υπενθυμίζουμε ότι ο τόπος αυτός είναι Ελληνικός και Ορθόδοξος". Πρέπει να σταματήσουμε να διώχνουμε τα παιδιά μας στα μεγάλα αστικά κέντρα για να σταματήσει να αιμορραγεί ο βόρειος Έβρος και να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας ώστε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας και τις Εκκλησιές μας". Πριν την αποχώρηση τους οι προσκυνητές πήραν μαζί τους αγιασμό από τα αγίασμα της Αγίας που βρίσκεται πλησίον του Μοναστηριού.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς γευμάτισαν στο εκτροφείο άγριων θηραμάτων "Ευρωθήραμα" στην κωμόπολη του Πενταλόφου, ενώ πριν την επιστροφή τους στη Μάνη επισκέφθηκαν τις Καστανιές, και συγκεκριμένα των χώρο αναψυχής δίπλα στον ποταμό Άρδα, για τον απογευματινό τους καφέ.