2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Άγιος Νικόλαος στον Άγιο της Μάνης

Ξεκίνησαν οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του πολιούχου της Μάνης, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υποδέχθηκαν χάριν ευλογίας και αγιασμού των πιστών της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής του Ερυθροποτάμου,  το ιερό λείψανο του προστάτου των θαλασσών Αγίου Νικολάου του θαυματουργού , από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Δράμας.


 Το ιερό λείψανο αφίχθη στον Ιερό Ναό μας το απόγευμα της Παρασκευής, της 21ης Απριλίου, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωροθέου, το οποίο συνόδευσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Φίλιππος Μπενάζης.

 Μετά την κατάθεση του ιερού λειψάνου τελέσθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Δαμασκηνού, οποίος ευλόγησε και τους άρτους και μεταξύ άλλων είπε στην σύντομη προσλαλιά του: «Το μόνο που έχει να επιδείξει το άλλοτε κεφαλοχώρι της Μάνης είναι πλέον η Εκκλησία της, που χάρη στις προσπάθειες των ενοριτών και των ευλαβών προσκυνητών της, εξωραΐζεται συνεχώς. Η παρουσία όλων σας σήμερα δείχνει ότι δεν ξεχνάτε πιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του χριστιανού. Και αυτό είναι το Φώς της λαμπροφόρου Αναστάσεως που φωτίζει τις καρδιές και τις ψυχές όλων σας».

 Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στους προσκυνητές κόκκινα αυγά. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμετζόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Ιωάννης Ματθαίος, η Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων κ. Αναστασία Πουρναρά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης και κ. Χρύσα Ζαφειροπούλου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αμπελακίων και Μάνης, κ. Νικόλαος Ζησούδης και κ. Δημήτριος Γκιντίδης αντίστοιχα και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μάνης κ. Μελπομένη Βαϊράμη.

 Μετά το πέρας της ακολουθίας το Εκκλ. Συμβούλιο του Ναού και οι κυρίες που διακονούν σε αυτό, παρέθεσαν κέρασμα στους επίτιμους προσκεκλημένους.